Polityka prywatności cookies

AAOO.pl Kamil Gopaniuk

ul. Kalinowskiego 8/51

Białystok, 15-875

NIP: 542-293-29-29

1.            INFORMACJE OGÓLNE

1.1.       Dokładamy wszelkich starań, aby dotyczące Państwa informacje pozostawały prywatne. Niniejszy dokument wyjaśnia zasady oraz sposób gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania informacji o użytkownikach naszej strony internetowej: rodo365.pl („Serwis”). Prosimy o uważne przeczytanie dokumentu w celu zrozumienia naszej polityki prywatności oraz sposobu wykorzystania Państwa danych osobowych.

1.2.       Operatorem Serwisu oraz Administratorem Danych Osobowych użytkowników serwisu jest firma AAOO.pl Kamil Gopaniuk, ul. Kalinowskiego 8/51, Białystok, 15-875, NIP: 542-293-29-29 (zwanym dalej „ADO”).

1.3.       Przetwarzanie danych osobowych odbywa się na zasadach określonych w ustawie z dnia 10 maja 2018r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz.U. 2018 poz. 1000) oraz na podstawie Rozporządzenia Ochrony Danych Osobowych (RODO).

1.4.       Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach serwisu („Użytkownicy Serwisu”) i ich zachowaniu w następujący sposób:

1.4.1.      poprzez dobrowolnie wprowadzone w profilach osobowych informacji,

1.4.2.      poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych plików cookies (tzw. „ciasteczka”),

1.4.3.      poprzez gromadzenie logów serwera www przez operatora hostingowego

1.5.       Serwis zbiera informacje podane przez Użytkownika Serwisu dobrowolnie.

1.6.       Serwis może zapisać ponadto informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP).

2.            PLIKI COOKIES

2.1.       Serwis korzysta z plików cookies.

2.2.       Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu.

2.3.       Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest ADO.

2.4.       Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:

2.4.1.      tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze strony, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości,

2.5.       W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

2.6.       Przeglądarka internetowa zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie lub blokowanie plików cookies. Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej użytkownika.

2.7.       Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

2.8.       Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.

3.            LOGI SERWERA

3.1.       Informacje o niektórych zachowaniach Użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.

3.2.       Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą podlegać:

3.2.1.      czas nadejścia zapytania,

3.2.2.      czas wysłania odpowiedzi,

3.2.3.      nazwę stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół http,

3.2.4.      informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji http,

3.2.5.      adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) – w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik,

3.2.6.      informacje o przeglądarce użytkownika,

3.2.7.      informacje o adresie IP.

3.3.       Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.

3.4.       Dane powyższe są wykorzystywane jedynie dla celów administrowania serwerem.